Binnenkijken bij

Robert en Sanne

Binnenkijken bij Robert en Sanne: een prachtige geborgen woonkeuken in een split-level woning

We nemen een kijkje in het bijzondere split-level huis van Robert en Sanne, die hun keuken hebben laten verbouwen door Poggenpohl Den Bosch. Samen met hen is ervoor gezorgd dat de keuken weer nieuw leven kreeg ingeblazen. Hieronder vertellen Robert en Sanne meer over het proces, hun wensen en de samenwerking met Poggenpohl.

Een verouderde keuken, een nieuw begin

Robert en Sanne begonnen hun reis naar een nieuwe keuken met een duidelijk doel voor ogen: een woonkeuken creëren waar functionaliteit en gezelligheid samenkomen. Sanne legt uit: “De keuken die wij hadden, was heel erg verouderd en ook heel klein. De ontwerper van het huis wilde zoveel mogelijk leefruimte en zo min mogelijk gebruiksruimte. Dat had als resultaat dat de keuken in een hoekje werd weggestopt. Wij wilden de keuken juist weer deel maken van de eetkamer om er echt een woonkeuken van te maken.”

Poggenpohl Den Bosch

De keuze voor Poggenpohl Den Bosch als partner voor hun keukenproject bleek een schot in de roos. “Het sprak ons erg aan dat zij niet alleen naar de keuken als losstaand element kijken, maar juist naar de ruimte in het geheel. Rob is de interieurontwerper bij Poggenpohl en hij heeft ons daar goed mee geholpen.”

Een gezellige woonkeuken

Een van de hoogtepunten van de nieuwe keuken is het slimme ontwerp dat de ruimte maximaliseert en tegelijkertijd een gevoel van samenhang creëert. “Wat we heel leuk vinden is dat heel onze ruimte nu volledig benut wordt.”, aldus Robert. “Doordat de hele wand gebruikt wordt, komt de keuken echt de eetkamer in. Als we bijvoorbeeld bezoek hebben dan sta je bij hen in de ruimte en kun je gezellig met ze kletsen. We zitten tegenwoordig ’s avonds veel vaker in onze woonkeuken.

De hele wand gebruiken

“Het achterste stuk van het aanrecht gaat over in een soort wandmeubel”, vult Sanne aan. “Er zitten houten lades onder die we kunnen uitschuiven. Wij vonden dat heel slim bedacht, want zo is de keuken echt in de ruimte geïntegreerd.” Robert vult aan: “Op het bovenste niveau van ons split-level huis staat een langwerpige boekenkast langs dezelfde muur als het aanrecht. Dat idee van de hele wand gebruiken is doorgetrokken in de keuken wat alles samentrekt.”

Een organische woonruimte

“Rob heeft ook goed meegedacht over andere elementen”, aldus Robert. “We hebben nu namelijk een keivormige eettafel in plaats van een langwerpige. Ook hebben we nu een ronde deurmat. Deze vormen sluiten goed aan bij de ronde vijver in de tuin waar de keuken op uitkijkt. Ook wordt daarmee de ruimte beter benut en voelt het organisch aan. We zijn ook heel blij met ons composieten werkblad dat eruitziet als prachtig marmer.”

Een geslaagd project

Kunnen we dan spreken van een geslaagd project? “Absoluut”, zegt het stel. “Ze gaven ons passend advies en de mogelijkheid om thuis bij ons langs te komen. Ook de kwaliteit van de apparatuur, lades en materialen zijn erg goed. Het is zo echt een mooie woonkeuken geworden.”

© Poggenpohl Den Bosch | webdesign by BRANDRS