Binnenkijken bij

Amber en Edgar

Tijdloze witte keuken met kookeiland als meubelstuk

Bijzondere nieuwbouw op de plaats van het voormalige Groot Ziekengasthuis in hartje Den Bosch. Amber en Edgar kochten er een nieuwe woning en zochten voor de open eenheid van keuken, eet- en zitruimte een creatieve invulling. Poggenpohl Den Bosch kwam met deze tijdloze witte keuken – met het kookeiland als op zichzelf staand meubelstuk – voor de passende oplossing.

‘We waren zelf een beetje aan het worstelen met de ruimte, omdat het één open geheel is op de begane grond. Hoe ga je daar nu het beste mee om?’, kijkt Amber terug. ‘We hadden eerder twee andere bedrijven bezocht, maar die kwamen niet verder dan een standaard indeling. Van Poggenpohl waren we altijd al gecharmeerd, maar we dachten dat dat misschien boven ons budget zou zijn. Dat viel erg mee en bij Poggenpohl Den Bosch kregen we een heel creatief keukenontwerp, waarover we meteen enthousiast waren.’

Centraal kookeiland

Het kookeiland staat prominent centraal in huis. De uitvoering is strak en tijdloos en de witte fronten gaan mooi samen met het licht gemarmerde werkblad van composiet. De wijnklimaatkast is de eyecatcher vanuit de woonkamer; verder is het elegante design volmaakt sereen.

Grote ovens, grote koelkast

De kwalitatief hoogwaardige Miele-apparatuur is slim ingepast in de dragende pilaar ernaast. Blij zijn Amber en Edgar met de twee grote ovens (één stoom en één met magnetronfunctie) en met de grootst mogelijke koelkast.

Ze kijken met plezier terug op het ontstaanstraject van hun nieuwe keuken. ‘Het eerste gesprek was heel prettig en in het tweede gesprek kregen we een eerste, handgemaakte tekening van de mogelijke indeling mee. Die hebben we nog een tijd opgehangen gehad, omdat hij zo mooi was. We zijn heel blij met hoe het geworden is. Het is wel veel keuken in een bescheiden ruimte, maar als we visite hebben, verzamelen we ons als vanzelf rond het eiland. Heel gezellig.’

© Poggenpohl Den Bosch | webdesign by BRANDRS