Binnenkijken bij

Janneke en Stefan

Moderne leefkeuken met groot eiland als centrepiece

Janneke en Stefan kregen in hun nieuwe appartement de ruimte voor een grote keuken. Een binnenhuisarchitect hielp hen een passende invulling opzetten en Poggenpohl Den Bosch vertaalde die opzet in een concreet ontwerp voor deze sfeervolle moderne leefkeuken.

Het is véél meer dan ‘een werkplek’, dat moge duidelijk zijn. Zowel het lichte kookeiland als de enkele tinten warmere achterwand is royaal uitgerust, met alle apparatuur en alle ruimte die Janneke en Stefan zich konden wensen. Met de eettafel naast de moderne keuken en het zithoekje aan het kookeiland zijn alle voorwaarden geschapen om gezellig veel tijd door te brengen in de keuken met het gezin. Stefan lacht: ‘We hebben al oudere kinderen, dus als er eens wat vriendinnen over de vloer zijn bijvoorbeeld, dan kunnen de industriële schuifdeuren dicht en hebben we ook allemaal onze eigen plek.’

Groot kookeiland

Het grote kookeiland is het centrepiece bij uitstek in de ruimte; met de BORA inductiekookplaat, de Quooker en een zee aan werk- en opbergruimte op en onder het stoere werkblad van keramiek. Bij het zitgedeelte gaat dit over in een houten barblad. Het keramische werkblad zien we ook terug in de koffiecorner in de achterwand.

Miele apparatuur

In de hoge kastenwand is de grote wijnklimaatkast een fraaie, luxe blikvanger. De ovens – een met magnetronfunctie, met warmhoudlade eronder, en een gewone bakoven – zijn net als de vaatwasser van Miele en naast de grote koelkast zit er ook nog een kleiner koelkastje onder de koffiecorner.

Poggenpohl Den Bosch

‘We zijn heel blij met de keuken. Het heeft allemaal goed uitgepakt’, kijkt Stefan terug. ‘We hebben meerdere keukenbedrijven bezocht voordat we bij Poggenpohl kwamen, om inspiratie op te doen, en het verschil met Poggenpohl was aanmerkelijk. René voelt aan wat je wilt. Als je bij andere bedrijven aan tafel zit, word je er moe van, maar dat hadden we bij René helemaal niet. Dat gaf juist energie.’

© Poggenpohl Den Bosch | webdesign by BRANDRS