Binnenkijken bij

Sofie en Gerwin

Binnenkijken bij Gerwin en Sofie: een mooi geïntegreerde strakke witte keuken vol functionaliteit

Vandaag nemen we een kijkje in de nieuwe keuken van Gerwin en Sofie, die hun verhaal met ons delen: “Toen we ons huis in 2021 kochten, was het nog een kale betonnen doos aan de binnenkant,” vertelt Sofie. “Vanwege het leidingwerk was de keuken een van de eerste dingen waar we over nadachten. Daarom zijn we op internet gaan zoeken naar een keukenzaak die bij ons zou passen.”

Poggenpohl Den Bosch

Via het internet kwam het stel uit bij Poggenpohl in Den Bosch. “Zij sprongen er echt uit vanwege hun uitstekende beoordelingen”, aldus Sofie. “Na een warm ontvangst zijn we samen door de showroom gaan lopen. Wij hadden allebei nog geen idee wat we precies zochten, dus het was fijn om er samen over te sparren.”

Sterke samenwerking

“Sofie en ik hadden een fijne rolverdeling tijdens het proces”, legt Gerwin uit. “Zij dacht goed na over het design en de integratie van de keuken in het huis, terwijl ik me meer bezighield met de functionele aspecten. Rob en René van Poggenpohl kwamen daaropvolgend met hele goede adviezen. Wij drinken bijvoorbeeld veel SPA rood en sleepten daarom wekelijks twee sixpacks flessen naar binnen. Op hun advies hebben wij gekozen voor een Quooker met Cube waardoor er SPA rood uit de kraan komt. Deze oplossing past precies bij ons.”

“Een ander goed advies was om één lange koelkast die bijna tot het plafond komt te nemen met een losse diepvries ernaast”, vervolgt Gerwin.” In ons oude huis liepen we op dat gebied tegen wat ruimtegebrek aan. Door deze oplossing blijft er zowel veel koelkastruimte als kastruimte over.”

Persoonlijk advies en service

“Ze vroegen goed door naar onze leefstijl en pasten daar hun advies op aan”, vult Sofie aan. “Een voorbeeld is dat ze vroegen of we een kinderwens hebben. We vonden een strakke witte glanzende keuken namelijk heel mooi, maar Rob en René gaven aan dat je kinderhandjes daar goed op blijft zien. Wij hebben een kleine op komst, dus dat was een goede vraag. Zo vroegen ze ook door over het werkblad, de apparaten en de accessoires zoals de kraan. Zij stelden de vragen waar wij niet over na hadden gedacht en dat werkte heel fijn.”

De witte keuken als leefruimte

Tegenover het kookeiland staat een langwerpige eettafel met fijne stoelen en een bankje. Gerwin: “We zitten vaak aan de eettafel, ook buiten het eten en koken om. Zo spelen we daar bijvoorbeeld bordspelletjes met vrienden. Rob en René keken verder dan alleen de keuken en dachten mee over hoe we de keuken konden integreren in onze leefruimte. Ook het lichtplan wat onder andere boven deze tafel is ingericht kwam vanuit Poggenpohl. Zo is de keuken ook echt een leefruimte geworden.”

Service met een stapje extra

“Ze hebben écht een stapje extra gezet”, sluit Sofie af. “De montage werd heel professioneel afgehandeld door vriendelijk personeel. Daarna vroegen Rob en René ons of alles naar wens was. Onze tegelvloer was niet helemaal recht gelegd, waardoor er een zichtbare spleet was. Ondanks dat dit buiten hun boekje viel, hebben ze ervoor gezorgd dat dit en enkele andere punten netjes werden afgewerkt. We zijn heel tevreden over wat ze hebben afgeleverd.”

© Poggenpohl Den Bosch | webdesign by BRANDRS